duminică, 11 ianuarie 2015

15 Obiceiuri Care Te pot Face Cu Adevarat Inteligent In 2015.

Pentru a devenii mai inteligent este nevoie de timp si de un angajament real. Trebuie sa lucrezi constant la acest lucru. Fiecare dintre noi isi poate upgrada cunostintele, dar cei mai multi nu vor depune efortul necesar pentru acest lucru. Cu totii suntem diferiti, in abilitatile noastre de a rezolva problemele, invata, gandi logic, intelege si obtine cunostinte noi, integra ideile, atinge scopurile, etc. Tipuri de personalitate.

Atunci cand te vei concentra, vei gandi mai bine, vei lucra mai bine, mai inteligent si mai rapid. Inteligenta este intotdeauna in curs de dezvoltare, astfel incat nu este niciodata prea tarziu ca sa inveti lucruri noi. Aici sunt 15 obiceiuri care te pot face mai inteligent, mai bun si mai rapid in ceea ce faci.

1. Fii curios despre aproape orice.

Unii oameni sunt in mod natural mai curiosi, iar alti nu. Invatarea nu se opreste la scoala, facultate sau la locul de munca. Nu exista nimic care sa poata sa opreasca o minte curioasa. "Nu am talente speciale. Sunt doar pasionat de curios." Albert Einstein

Citeste si Cele Mai Bune Articole De Educatie Financiara Pe Care Le-ai Pierdut.
Citeste si Ce Inseamna Sa Fii Un "Vanzator Bun"?

2. Aboneaza-te la o sursa de cunoastere de unde poti invata lucruri noi in fiecare zi.

Acestea ar putea fi bloguri, site-uri sau cursuri online, care va pot largi orizontul.

3. Depune efortul si citeste in fiecare zi.

Daca nu ai timp pentru a citi articolele pe moment, salveaza-le pentru mai tarziu. Daca le salvezi pur si simplu, fara a depune efortul de a le si citi, nu vei beneficia de ele.

4. Foloseste timpul liber de la locul de munca pentru a invata ceva nou in fiecare zi, care este relevant pentru munca ta.

Poti face o lista cu lucrurile pe care doresti sa le inveti in fiecare saptamana, si sa faci un efort constient sa le inveti.

5. Fa-ti o lista cu lucrurile pe care doresti sa le atingi luna urmatoare sau pana la sfarsitul anului.

Spre exemplu vreau sa-mi lansez proiectul in primele sase luni. Pregateste o alta lista pentru a urmari ceea ce faci pentru a ajunge la acest obiectiv.

6. Incepe sa iti notezi gandurile.

Incearca sa adaugi cel putin 5-10 idei pe zi sau pe saptamana despre domeniile care sunt cele mai importante pentru tine si incearca sa rezolvi o problema din acel domeniu. Nu trebuie sa fie o lista foarte lunga. Pune-ti la treaba aplicatia de notare de pe telefon.

7. Participa la cursuri online.

Nu te incarca cu prea multe cursuri. Scopul tau ar trebui sa fie sa inveti ceva nou in fiecare zi. Concentreaza-te pe teme despre care esti curios.

8. Inconjoara-te de oameni inteligenti. Separa-te De Multimea Care Se Vaita.

Vorbeste cu oricine vezi ca este inteligent. Du-te la el. Invata de la ei. Trucul este sa fii mereu cu oameni care sunt mai destepti si au mai multe cunostinte decat tine.

9. Incearca o rutina noua mai buna, mai rapida si mai inteligenta.

Este greu sa rupi rutina uneori. Incearca sa te rupi constient de unul dintre obiceiurile tale macar pentru o secunda. Mananca ceva diferit. Fa ceva diferit. Citeste ceva nou. Iesi din zona ta de confort pentru o perioada.

10. Expune-te la puncte de vedere diferite ale lumii.

Fii cu adevarat curios despre alte culturi, limbi sau cum fac altii lucrurile diferit. Diferite culturi ar putea avea un efect pozitiv major asupra propriile idei.

11. Imbratisati oportunitati de a discuta.

Cand esti intr-o dezbatere, fii deschis la ideile noi si privestele ca pe niste oportunitati, nu ca pe niste atacuri. Dezbaterea te forteaza sa iti examinezi propriile idei.

Citeste si 5 Lucruri Pe Care Fiecare Antreprenor Ar Trebui Sa Nu Le Faca.
Citeste si Care E Diferenta Semnificativa Dintre Antreprenor Si Manager?

12. Incepe sa pui intrebari.

Punand intrebari si sub semnul intrebarii tot ce este in jurul nostru, este ceea ce ne face mai inteligenti. Nu este nimic gresit in a nu stii ce sau cum sa faci ceva. Toata lumea are intrebari pe care nu le stiu.

13. Fii agil si raspunde la schimbare.

Nu te lasa ca si cum stii deja totul. Continua mereu construirea lumi mentale. Exista intotdeauna o modalitate mai buna de a obtine ceva, indiferent cat de bine crezi ca faci acel lucru. Intotdeauna concureaza cu tine, si incearca sa imbunatatesti ceea ce ai deja.

14. Asculta.

Unul dintre cele mai subestimate lucruri din lume este arta de a asculta. Ascultarea este gratuita si te ajuta sa iti imbunatatesti gandirea, in timp ce iti lasi mintea sa aiba sansa sa priveasca lucrurile dintr-un punct de vedere diferit.

15. Afla lucruri noi aleatorii.

Nu stii niciodata ce iti va fi util inainte de timp. Trebuie doar sa incerci lucruri noi si sa astepti sa vezi cum se conecteaza cu restul experientelor tale mai tarziu.

Ti-a placut acest articol? Am sa te rog sa dai un share pe facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume. Aboneaza-te acum gratuit la newsletter pentru a primi saptamanal cele mai noi articole de educatie financiara pe mail. Nu uita "Knowledge is Power".

6 comentarii:

  1. Asa este. Mereu trebuie sa fii curios, sa cauti sa faci lucruri noi, sa fii la curent cu ce se intampla, cu schimbarile care au loc, sa vezi in ce directie merg lucrurile, care sunt trendurile, intr-un cuvant sa te documentezi mereu, zilnic asa cum ai spus si tu. Un articol foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mihaela. Mereu trebuie sa fii la curent, sa observi si sa stii ce se intampla in jurul tau.Multumesc.

      Ștergere
  2. Atunci cand incepi sa iti pui intrebari, incepi sa afli multe lucruri. Incepi de fapt sa "vezi" anumite lucruri despre care nu stiai nimic, nici nu te gandeai macar la ele. Sunt 15 sfaturi foarte utile pe care ar fii bine sa le urmeze cei care vor sa se dezvolte si sa isi depaseasca propriile limite. Un articol de nota 10+ Gabriel!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este Antonya. Atunci cand incepi sa pui intrebari, incep sa apara si raspunsurile. Multumesc pentru aprecieri.

      Ștergere
  3. Daca citesti zilnic macar 5 minute, adica un articol, in domeniul in care te intereseaza, eu zic ca deja esti cu un pas inaintea celorlalti. Iar pas cu pas poti sa ajungi departe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Vlad. Daca citesti zilnic ceva, esti mai inteligent decat 90% din oameni.

      Ștergere