luni, 29 iunie 2015

10 Motive Pentru Care Ar Trebui Sa Economisesti Bani. (II)

In prima parte a acestui articol am inceput sa-ti spun de ce e bine si ar trebui sa economisesti bani si iti spuneam 5 motive pentru care sa faci acest lucru: pentru a obtine independenta financiara, pentru a economisi mai multi bani atunci cand faci cumparaturi, pentru a cumpara o casa, pentru a cumpara o masina, si nu in ultimul rand pentru a iesi din datorii.

Poti sa citesti prima parte aici: 10 Motive Pentru Care Ar Trebui Sa Economisesti Bani. Astazi am sa continui si am sa-ti spun inca 5 motive pentru care ar trebui sa economisesti bani.

6. Cheltuieli anuale.

Daca doriti sa aveti o viata financiara buna fara stres, trebuie sa salvati bani pentru cheltuielile anuale. Acestea pot include bani pentru cadouri, vacante, intretinerea masinii, reparatii minore in casa, impozite, etc. Puteti sa refinantati un credit ipotecar pentru a achita datoria sau o linie de credit pentru a achita cardurile de credit cu dobanda mare, dar asa cum va spuneam si in prima parte a acestui articol este periculos sa prelungiti cheltuielile la nesfarsit. Cel mai bun mod de a gestiona aceste tipuri de cheltuieli este de a economisi din timp pentru ele. In acest fel nu veti economisi doar bani, dar veti obtine o liniste sufleteasca.

Citeste si Esti Dependent De Cumparaturi?
Citeste si 5 Motive Pentru Care Sa Folosesti Online Banking.

7. Cheltuieli neprevazute.

Ce ai face daca masina ta are nevoie de unele reparatii majore? Ai de la 500 pana la 2000 de euro in mana? Ce se intampla daca casa ta are nevoie de unele reparatii majore? Nu te poti baza intotdeauna pe banca pentru a imprumuta bani pentru toate aceste lucruri. Este mult mai bine sa anticipezi un astfel de scenariu si sa ai niste bani pregatiti.

8. Situatii de urgenta.

Pe cat de mult speram ca aceste lucruri sa nu se intample, cu totii stim ca se intampla. Un membru al familiei poate avea o problema de sanatate, sau trebuie sa plecati urgent intr-un loc, sau este inundat subsolul din cauza vremii, sau trebuie sa mergeti sa ajutati un prieten, su trebuie sa mergeti la nunta unui prieten. Oricare dintre aceste situatii de urgenta pot fi costisitoare, si stim cu totii ca vom intalni probabil un tip de urgenta din cand in cand. Deci, de ce sa nu fim mai bine pregatiti pentru o asemenea situatie, decat sa devenim victima unei situatii de urgenta.

9. Pentru job.

In vremurile bune toata lumea crede ca locul de munca este sigur, dar in vremurile grele, multi incep sa realizeze ca lucrurile rele se pot intampla oricui. Aveti destule economii sau veti apela la cardul de credit? Traind pe cardul de credit intr-o perioada ca aceasta pot transforma rapid o situatie proasta in mai rau. Platile minime devin din ce in ce mai mari pana cand acestea sunt inaccesibile. Acum aveti nevoie de mai multi bani decat inainte, pentru ca trebuie sa platiti aceste datorii.

10. Pentru a avea o viata buna.

Exista consecinte emotionale, psihologige si fizice mari, traind mereu stresat de veniturile de la luna la luna. Oamenii care nu isi planifica viitorul, par sa mearga de la "criza" la "criza". Exista un adevar putin cunoscut faptul ca fericirea poate veni de la "a fi organizat". O buna organizare nu te face pe loc fericit, dar poate ajuta cu siguranta. Sunt atat de multe lucruri in viitorul tau asupra carora nu ai control, asa ca economisirea banilor pentru atunci cand veti avea nevoie este de fapt organizare si preluarea controlului asupra viitorului si activitatilor dvs. financiare. Nu ai nimic de pierdut daca economisesti, doar un viitor mai fericit.

Citeste si Online Banking vs. Bancile Traditionale.
Citeste si Ce Este Online Banking?

Incepe sa economisesti bani pentru fondul de urgenta imediat.

Incepe de azi sa stabilesti o suma de bani pe care sa o pui deoparte in fiecare luna, pana cand ai un fond de economii pentru urgente de 1000-3000 euro. Daca primesti un bonus de la munca, foloseste-l pentru a incepe ori pentru a-l adauga la ceea ce ai strans deja. Pe masura ce timpul trece si trebuie sa intrati in el, asigurati-va ca il faceti la loc. Este nevoie de un pic de lucru, dar este un obicei demn pentru care merita sa incepeti.

Ti-a placut acest articol? Am sa te rog sa dai un share pe facebook, sa-l trimiti mai departe prietenilor tai pentru a putea ajuta cat mai multa lume.

Urmareste-ne pe Facebook.


16 comentarii:

  1. Sunt atat de multe lucru pentru care trebuie sa economisesti bani, incat e bine sa incepi chiar de acum. Excelent articol :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Alice. Este un proverb vechi care spune: Cea mai buna perioada ca sa plantezi un copac era acum 20 de ani. A doua perioada buna pentru a planta un copac este acum. Incepe chiar acum.

      Ștergere
  2. Economisirea este intr-adevar necesara. E bine sa ai bani deoparte pentru ca nu stii cand ai nevoie de iei. Doar economisind poti sa stai linistit si sa treci mai usor peste probleme. Felicitari pentru articol!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Vlad. E bine ca sa eviti problemele mult mai usor. Multumim pentru aprecieri.

      Ștergere
  3. Trebuie sa incepem sa economisim si sa invatam in primul rand sa facem acest lucru, pentru ca nu este un lucru usor. Incet si cu pasi marunti se pot deprinde noi obiceiuri si se pot alege altele noi care sa le inlocuiasca pe cele vechi. Un articol foarte educativ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Stefan. Este sanatos sa avem obiceiuri bune si sa le inlocuim pe cele care nu sunt constructive.

      Ștergere
  4. Gabriela Dumitrescu30 iunie 2015 la 10:34

    Este bine ca ai scris un astfel de articol. Lumea trebuie sa stie ca e necesar sa economiseasca, acum mai mult ca oricand. Dupa toate aceste motive pe care le-ai trecut, cred ca s-a inteles "de ce".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Gabriela. Asta caut sa fac, prin articolele postate sa ajut cat mai multe persoane sa inteleaga domeniul financiar. Un om informat este mai puternic si mult mai stabil pe deciziile pe care le ia. Un om neinformat este mai usor de manipulat. Knowledge is power.

      Ștergere
  5. Un articol interesant si educativ. Este important sa stim ca trebuie sa economisim pentru viitorul nostru. Toate cele bune si articole la fel de bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim pentru aprecieri Daniela si te asteptam cu articole la fel de interesante. Nu uita sa dai un like & share paginii pentru a ajuta cat mai multi oameni.

      Ștergere
  6. Este un lucru bun sa economisesti bani si sa fii pregatit pentru "orice". Surprizele apar atunci cand te astepti mai putin, de aceea ca sa treci mai usor peste ele dar si pentru propriul viitor este bine sa ai acest obicei de a economisi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Andrei. Surprizele apar doar pentru oamenii care nu sunt "pregatiti". Un om pregatit este mult mai greu sa-l iei prin surprindere.

      Ștergere
  7. Cristina Tabacu2 iulie 2015 la 13:43

    Este foarte bun acest sfat pentru educatia noastra financiara. Este un pas important pe care trebuie sa-l avem in vedere de fiecare data cand iesim la cumparaturi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Cristina. Asa este. Este primul pas de educatie financiara pe care trebuie sa-l invatam. Pentru ca este foarte important cu cat ramanem dupa ce producem. Daca cheltui la fel de mult cu cat castigi nu este foarte inteligent. De aceea e bine sa economisesti.

      Ștergere
  8. Nedelcu Mihaela3 iulie 2015 la 11:07

    Este un subiect important si cred ca este de ajutor pentru multa lume. Sa inveti ca trebuie sa economisesti la timp pentru a avea un fond de urgenta pentru diverse situatii este un lucuru folositor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mihaela. Este foarte important si sanatos din punct de vedere financiar sa stim sa economisim si sa cheltuim mai putin decat producem.

      Ștergere