miercuri, 14 august 2013

Ce Inseamna Sa Fii Modest?

Cu totii am auzit stirea legata de celebra realizatoare de televiziune Oprah Winfrey care a fost intr-un magazin si a fost refuzata de catre o vanzatoare sa-i arate o geanta de 35.000 de franci pe motiv ca este prea scumpa.
Vedeta s-a simtit efectiv umilita.

A povestit ulterior ca a vrut sa se intoarca si sa cumpere tot ce era in magazin, insa si-a dat seama ca era o greseala si ca vanzatoarea ar fi incasat un comision urias, pe care nu-l merita.

Posibil ca Oprah sa fie imbracata modest, fara sa aibe parul aranjat sau alte bijuterii la vedere.

Tocmai asta pot face oamenii cu bani.

Oamenii bogati nu trebuie sa iasa afara si sa-si dovedeasca ca sunt bogati, asa cum pretind multi oameni care de fapt nu au bani si ies si isi cumpara haine scumpe sau orice alte lucruri care sa dovedeasca ca au bani si pe urma raman faliti.
Insa tocmai asta nu-ti da dreptul sa pui etichete oamenilor.

Citeste aici 3 Lucruri Adevarate Pe Care Nu Le Stii Despre Succesul Obtinut Peste Noapte.

Oprah a avut venituri de 7 milioane de dolari doar in primele zile ale lunii si asta nu e tot.
Cu o atitudine gresita poti pierde multi bani in afaceri. Nu pierzi numai un client. Pierzi o oportunitate.
In business nu-ti permiti sa pierzi oportunitatile. Cu atat mai putin din cauza angajatilor.

Modest nu inseamna sarac. Modest inseamna sa apreciezi banii si sa le cunosti valoarea.
Cand iesi undeva ai dreptul sa te imbraci cum te simti tu mai bine, mai confortabil.

Acest lucru tine de mentalitate si de educatie. Cuvintele pe care le folosim pot fi interpretate gresit. Intr-o lume in continua schimbare, oamenii isi pot insusi valori pe care nu ar trebui.

Modestia este deseori inteleasa si folosita gresit. Mai mult decat orice altceva, inseamna de fapt respect. Inseamna sa respectam oamenii si sa ne respectam intai pe noi. Atunci cand vorbim frumos cu cineva si ii spunem un simplu "multumesc", ne respectam intai pe noi. Cuvintele sunt daca vrei cartea noastra de vizita.

Trebuie sa respectam oamenii si opiniile lor. Sa recunoastem valoarea ascultarii si sa stim sa ascultam mai intai.
Prietenia, aprecierea si lauda sunt investitii care nu costa nimic. Sunt gratis.

Este vital pentru noi, ca oameni in primul rand si apoi ca antreprenori, sa nu pierdem din vedere modestia atunci cand avem succes. Sa nu uitam de unde am plecat. Succesul creeaza invidie si este cel mai mare dusman al modestiei. Trebuie de asemenea sa tinem minte ca succesul de azi se poate transforma in esec maine, daca ne lasam condusi si luati de val de realizarile noastre si nu ne mai concentram asupra obiectivului nostru si al firmei.

Citeste aici daca Ai Destui Bani Pentru A Porni O Afacere?

Trebuie sa stim sa apreciem criticile bune si constructive si sa actionam imediat pentru a rezolva repede problemele. Sa fii modest inseamna sa-ti recunosti greselile si sa nu dai vina pe altii. Sa fii modest inseamna sa iti recunosti slabiciunile si sa faci eforturi sa le depasesti.

Mi-ar placea sa-mi spui care e parerea ta despre modestie? Daca crezi ca ajuta pe cineva acest articol, te rog sa-l trimiti mai departe sau sa-i dai like.

3 comentarii:

  1. Imi place subiectul si sincera sa fiu, iti dau dreptate cu privie la distinsa doamna Oprah Winfrei. Se poate sa fie si persoane cum spui tu
    care sa faca totul pentru a-si cumpara ceva, chiar daca nu au bani.Este o problema asta, tine de personalitatea fiecaruia, de cum se accepta fiecare persoana pe ea insasi. Subiectul este lung, dar imi place, as putea sa scriu multe.
    Despre afaceri insa, valuarea banilor o dam fiecare si cum ai spus tu, tine de mentalitate si educatie. Sa fii modest in afaceri, este un lucru mare. Nu multi oameni de afaceri cu succes rasunator stiu, sau au invatat sa fie ei insisi, sa aprecieze si sa multumeasca la propria valuare.
    Multumesc de acest articol foarte interesant, as putea scrie mult, dar ma opresc aici.
    Sper ca am fost la subiect. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Gabriela Bogdan
    Buna Gabriela si multumesc pentru comentariu. Ma bucur ca ai inteles si ti-a placut articolul.
    La fel cum spui si tu este un subiect lung si se pot scrie multe pe tema asta, insa important e sa intelegem esenta si sa meditam asupra ei.
    Foarte la subiect comentariul tau. Multumesc inca o data.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate la noi se uita repede cine ai fost si de unde ai plecat... Insa mai sunt oameni, trecuti de varsta a 2-a care au prins lucrurile astea, si nu se mai lauda mai mult decat e nevoie. Afara sunt numeroase cazurile oamenilor cu bani care se imbraca foarte normal atunci cand ies in public, nici nu ti-ar da de banuit cati bani au prin conturi sau la ce nivel se afla.

    RăspundețiȘtergere