marți, 6 august 2013

3 Lucruri Adevarate Pe Care Nu Le Stii Despre Succesul Obtinut Peste Noapte.

Cand auzi o poveste despre un business care s-a transformat peste noapte intr-o afacere foarte profitabila cu venituri formate din 6 cifre, cel mai probabil este sa nu cunosti toata povestea din spatele acelui business. Te gandesti oare cum de a reusit sa urce asa de repede in varful piramidei? Te gandesti daca este posibil, intr-un timp asa de scurt de doar cateva luni? Poate o firma sa obtina succesul atat de repede?

Cu totii am auzit astfel de povesti, despre afaceri instant, pe care le privim cu scepticism. Si avem tot dreptul.
Traim intr-o lume care se misca atat de rapid, si in care fiecare vrea sa aiba un corp mai bun, o relatie mai buna, mai multi bani in 3 pasi simpli, si daca este posibil sa inceapa din acest moment.
Vrei sa cunosti adevarul?

Cei mai multi oameni au pierdut contactul cu realitatea si cu ceea ce inseamna succes.
Daca vrei sa obtii rezultate si sa ai succes indiferent de domeniul sau segmentul din care faci parte, pregateste-te sa lucrezi din greu pentru mult mai mult timp decat ai lucrat pana acum.
Sa obtii succesul la care visezi, nu este usor si nu se intampla peste noapte, nu atat de repede. Trebuie sa-l castigi. Trebuie sa-l meriti.

Citeste aici Ai Destui Bani Pentru A Porni O Afacere?

Aici e tot secretul. Obtinerea succesului nu e un lucru usor, cere mult timp, cere osteneala, este obositor si rutina de zi cu zi devine plictisitoare.
Dar nimeni nu iti va spune vreodata aceste lucruri.

Iata aici si cele 3 lucruri despre succes pe care nu le cunosti:

1. Succesul obtinut peste noapte este o exceptie extrem de rara, nu o regula.

Da este posibil ca cineva sa obtina succesul visat peste noapte si chiar sunt persoane care o fac, dar pentru marea majoritate dintre noi obtinerea succesului necesita foarte mult timp si foarte multa munca. Trebuie sa iti amintesti ca este o cursa lunga, un maraton daca vrei, nu un sprint. Si mai ales la inceput nu exista rezultate vizibile, nu sunt multi bani, nu exista recunoastere, de multe ori chiar si pentru ani de zile.
Aici poti sa te gandesti la sportivi sau la actori, care desi se pare ca obtin succesul peste noapte, in spate se afla de fapt ani grei de antrenament. Desi aparent se pare ca vin de nicaieri, daca faci putina cercetare o sa vezi ca exista 20 de ani de munca grea si foarte grea in spatele lor. Toate aceste lucruri se intampla in ani buni, timp in care ai turnat o fundatie solida.
Trebuie sa tii minte un lucru. Chiar daca uneori exista momente in care simti ca nu mai poti merge mai departe, chiar atunci e nevoie de si mai multa munca pentru a face lucrurile sa mearga.

2. Nu cunosti toata povestea.

De ori cate ori vezi un articol intr-un ziar despre cineva sau despre o afacere care a crescut extrem de repede, trebuie sa intelegi ca probabil nu cunosti, nu "auzi" toata povestea. De multe ori asta face parte din marketing. Cineva vrea sa prezinte o persoana sau un business la un anumit nivel si intr-un anumit fel. Sau alteori nu au destul spatiu de scris in care sa spuna toata povestea si nu considera important acel "how".
Sa luam de exemplu o persoana care ajunge de la 0 la 6 cifre foarte rapid, in doar sase luni. Ceea ce s-ar putea sa nu stii este faptul ca acea persoana are destul de multa experienta in spate, de multe ori poate si 10.000 de ore de munca. Iti aduci aminte de Thomas Edison.
Sau poate e o persoana cu influenta, care a dorit sa "migreze" spre acest business, datorita influentei sale. Ceea ce s-ar putea sa nu auzi, sunt lucrurile pe care le-a facut acea persoana inainte sa se aventureze in acest nou business.
Indiferent de motiv, trebuie sa iti amintesti ca intr-o poveste publicata in media, sansele sunt ca tu sa nu auzi toata povestea.

Citeste aici Cum Iti Poti Limita Singur Succesul Concentrandu-te Asupra Unui Singur Obiectiv.

3. Cresterea exploziva poate fi o reteta pentru dezastru.

Trebuie sa fi atent ce iti doresti, pentru ca, daca nu esti pregatit, succesul overnight iti poate falimenta afacerea foarte repede. Doar gandeste-te. Un flux enorm de clienti iti poate arunca site-ul in aer, iti poate streasa echipa si transforma intr-un cosmar serviciul de relatii cu clientii. Iti poti distruge brand-ul daca nu esti pregatit pentru succesul obtinut peste noapte. Acel tip de crestere masiva si rapida, necesita o echipa puternica, o fundatie solida si o abilitate de a lucra la scara mare. Si aceste lucruri necesita timp si experianta pentru a le dezvolta.

Cand vine vorba de succesul obtinut rapid trebuie sa tii minte un lucru: incet si constant vei castiga cursa.
Singura cale adevarata pentru obtinerea succesului, este luarea deciziilor corecte in fiecare zi, zi de zi...

As vrea sa aud de la tine care e experienta ta in legatura cu succesul obtinut peste noapte? Stii pe cineva care l-a obtinut? Spune-mi povestea ta.
Ti-a placut acest articol? Daca da, da-i share prietenilor tai si ajuta-ne sa iti aducem cele mai bune articole legate de educatie financiara pentru a crea viata pe care vrei s-o ai.

4 comentarii:

  1. Buna seara! Imi place articolul asta. Este adevarat ca succesul nu apare peste noapte. In el sta multa munca psihica si o gandire sanatoasa. Exemplul cu Thomas Edison este un exemplu perfect de perseverenta si de o decizie corecta.
    Mi-a placut articolul si nu cunosc pe nimeni care sa se fi imbogatit peste noapte, eventual cei la LOTO-:))))

    RăspundețiȘtergere
  2. @Gabriela Bogdan
    Buna Gabriela. Mersi mult pentru comentariu si te mai astept pe site.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna! Ma bucur ca iti place si sper sa ma descurc-:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca stai bine sa te gandesti cam asa e... nimeni nu-ti spune cat de greu a fost sa ajunga acolo si cat de greu e drumul...la final vezi doar o poveste frumoasa, dar numai cei care ajung acolo stiu cate sacrificii au facut. Bun articolul, keep going.

    RăspundețiȘtergere